2 maj 2020
12:00

IFK Västerås

Referat: Syrianska IF Kerburan P06 - IFK Västerås

Premiär för 11-mannamatch mot Syrianska i Svart serie på deras hemmaplan, Wenströmska IP. Ett numera klassiskt möte mellan två lag där det inte alltid varit jämna matcher. Personligen blickar jag tillbaka till 5-manna poolspel där vi fick gå hem med tvåsiffriga förluster och knappt fick röra bollen på hela matchen. Jag minns också tydligt ett tyst löfte jag gav till mig själv vid ett av dessa tillfällen. Vi har därefter gradvis närmat oss för varje år och redan förra året visade vi att det inte fanns något lag i Västmanland vi inte kunde utmana.

Lördagens match blev som väntat en tät tillställning där vi var duktiga på att stänga ner Syrianska framför boxen och lyckades väl med det vi tränat extra på under vintern dvs vårt djupledsspel. 1-0 var ett oturligt självmål från vår sida vilket också blev första periodens slutresultat trots att vi skapade ett antal bra chanser men inte fick till avsluten. Matchen spelades över 90 minuter med 3 perioder.
I andra perioden klev vi ut med ett högre tempo och det blev en period där vi kunde spela ut betydligt mer. Ett välplacerat skott i målvaktens nedre vänstra hörn gav 1-1 och därefter 1-2 efter en perfekt djupledsboll och sololöpning tillsammans med ett iskallt avslut.
Tredje perioden blev rejält tight. Vi skapade en hel del t.ex. via några riktigt vassa hörnor men det var till slut Syrianska som lyckades kvittera till 2-2. Vi låter oss dock inte nedslås utan det här grymma laget ökar istället trycket och vi återtar rättvist ledningen med bud på mer. Sista 10 minuterna blir vi rejält tillbakapressade men kan spela av matchen genom att stänga ner dem på behörigt avstånd från vårt mål.

Grym insats av alla killar och en välförtjänt seger med 3-2! Vi visar återigen att träning och lagmoral ger utdelning. Ni killar ska också bära huvudena extra högt utifrån sättet ni uppträder på planen. Vi ledare kan mycket stolt konstatera att allt fokus låg på att spela schysst fotboll för varandra och laget och inte att bemöta psykningar på planen. Well done lads!